12/25/2012

Alkuräjähdys / Big Bang

Blogi. Mikä mehukas ajatus. Jälleen uusi kosmetiikkablogi on syntynyt bittiavaruuteen.

Kynnet ja hiukset on mulle sellainen hemmotteluhetki arjen keskellä, omaa aikaa ja jotain mitä harrastan itseäni varten. Kauniit kynnet ja hiukset tuo myös hyvän mielen.

Kynsiharrastus lähti oikeastaan liikeelle siitä, kun lopetin kynsieni alituisen nakertamisen, repimisen ja kaiken moisen närväämisen. Koska laiskana ihmisenä en koskaan saanut aikaiseksi leikata niitä, yhtäkkiä entisellä nakertelijalla olikin entisten töppöjen sijasta sormisse komeilikin pitkät "tappajakynnet" jotka hammaslääkäri pyysi ystävällisesti leikkaamaan, tai hän kieltäytyisi hoidosta.

Nyttemmin kynsien pituus vaihtelee vähän sen mukaan kuinka monta kynttä onnistun katkaisemaan kun avaan vahingossa hollantilaisen oven väärään suuntaan ja oven aukeamisen sijaan mäjähdänkin ovea päin sata lasissa, muistaen sillä sinisellä hetkellä, kun kuulen kynnen katkeavan, että ovet aukeavat usein sisäänpäin.

Olen erityisen viehättynyt sinisiin ja violetteihin lakkoihin. Koristelussa vedän usein kynsitarra linjalla ja Art Clubin liner lakoilla. Tarkoituksena on ostaa myös muutama laatasetti käyttöön. Olen kärsimätön tyyppi, siksi kynsitaiteessa on paljon opettelua ja pinnan kasvattelua. Sotken laukkauksen älypuhelin-addiktiolla, lakan pitäisi kuivua nanosekunnissa ja tärräävä nörtinkäteni ei saa aikaiseksi suoraa viivaa. Mut periksi ei anneta, perkele!

Harjoitus tekee mestarin - tai hermoraunion.


Hiukset on olleet yksi ensimmäisistä ja tärkeimmistä kauneus-fiksaatioistani. Olen (olin) hiusväriltäni kullanvaalea blondi, mutta kyseinen sävy ei ole nähnyt päivänvaloa sitten yhdeksänkymmentä luvun taitteen, kun värjäsin ensimmäisen kerran hiukseni kuparinpunaiseksi. Siitä lähtien, vähän alle vuoden mittaista aivopierua lukuunottamatta on hiukset vilisseet tumman sävyissä, on ollut kasvatusprojektia, leikkauskatastrofia, pidennystä sekä kaiken karvaista väriä ja väkkyrää.

Mukaan mahtuu muutama grande catastrophe, sekä omat huippuhetkensä. Punainen on väri johon aina palaan ja jonka ylläpito ajaa meikäläisen hulluuden rajoille - ja siitä eteenpäin. 

Käytän sekä kampaamotuotteita että markettituotteita. Minulla on omat suosikkituotteeni, mutta kokeilen mielelläni uutta, enkä usko yhteen absoluuttiseen totuuteen. Haluan myös vaihdella käyttämiäni tuotteita säännöllisesti, jottei hiustenpesu kävisi pitkätoikkoiseksi ;). Olen pääosin keskittynyt hoitoaineiden ja muiden tehotököttien hamstraamiseen, mutta myös muotoilutuotteita ja shamppoita tulee kokeiltua jonkin verran. Hiukseni värjään tätänykyään kampaamossa tai tarkalleen ottaen kampaaja sisarellani.

Suosikkijuttuja hiusten kanssa on erilaiset kiharat ja lettikampaukset, niinpä youtubessa hurahtaakin helposti tunti jos toinenkin kampausohjeita tuijotellen.


Työskentelen ja asun tällä hetkellä Hollannissa (aupair) ja koitan käyttää mahdollisimman paljon hyväkseni paikallista tarjontaa (ja hintatasoa). Työskentelen kuitenkin (etänä) myös kosmetiikka-alan perheyrityksessä, en maskeeraajana, enkä edes kampaajana vaan webbipuolella, ehkä tulevaisuudessa kouluttaudun alalle. Aina suomesta palatessani reppu on repeämiseen asti ahdettu täyteen työntekijä-alennuksella rohmuttuja lakkoja. Tästä johtuen minulla on suhteellisen paljon muutaman merkin lakkoja.

Koska blogien yhteydessä puhutaan usein myös korruption kukasta mainittakoot, että ajoittain saan töistä tuotteita kokeiluun, silloin toki mainitsen tuotteen alkuperän blogissa. Kirjoitan blogia yksityishenkilönä ja kynsiharrastajana, joskin välillä vierailen myös yrityksen blogissa lakkoja esittelemässä. Joku sherlokki saattaa tuotemerkkien perusteella pystyä työpaikkani päättelemään ;). Tosin en usko, että se ketään sen suuremmin liikuttaa.

Hiusten lisäksi intohermoa kutkuttaa ihonhoito, taistelussa rutikuivaa ihoa vastaan, tatuoinnit ja lävistykset, kirjoittaminen, fantasia, jackrussellinterrierit sekä valokuvaus joka tosin viime vuosina on vähän jäänyt kiireen jalkoihin. Blogi keskittyy kuitenkin kynsi- ja hiusfriikkeilyyn, eksyen ehkä aina välillä johonkin edellä mainittuihin aiheesiin jyrkässä sivuluisussa.

Näillä eväillä pyörähtää blogi käyntiin, siispä kiinnittäkää turvavyöt ja asettakaa suojakypärät paikoilleen!



4 kommenttia:

  1. kiitos kun liityit blogini lukijaksi ,voitko laittaa sivullesi lukijapalkin jotta voin liittyä lukeen ,oi hollannissa oot täl hetkellä
    oletko kauan ?

    VastaaPoista
  2. Toki! Laitan sen samoin tein. Tämä työjuttu kestää näillä näkymin vuoden, joten ainakin sen ajan (ainakin). Hollanti on maana jo muuten tuttu, joten sen vuoksi tänne tulinkin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ok ois kiva joskus käydä ,odotan innolla sun lakkalöytöjä ja hintatasoa eix oo aika edullinen .oisko sulla joskus kiinnostusta tehdä swappia josta blogissani pölisin

      Poista
  3. Tää on ihan hauska maa, tosin Amsterdamissa en ole koskaan käynyt. Enkä varmaan hetkeen käy, kun suurin osa ystävistä välttää paikkaa, kuin rottia. Täytyy joskus swappia hollannin lakkatarjonnalla tehdä :) Hintataso on täällä suhteellisen paljon alhaisempi joo.

    VastaaPoista