12/31/2012

Tuotetestissä: KC Colormask Pepper

Laitoin hiuksiini muutama päivä sitten KC Professionalin Color Mask pepper maskin. Kokeiluksi tätä ei voi sanoa, koska olen ennenkin käyttänyt kyseistä tuotetta useammassa eri värissä.  

Colormask siis sekä korjaa hiusta, että parantaa sen sävyä. Yritän välttää hiuksista puhuttaessa sanaa elvyttää, koska hiushan on kuollutta keratiinia. Sitä ei siis voi elvyttää tai sen elinvoimaa palauttaa, hiusta voidaan hoitaa vain ulkoapäin.

Sitten asiaan!



Tuotteen koostumus

(Tarkempi INC listaus lopussa)

 KC:n colormask on sävyttävä tehohoito, joka sisältää B5 - provitamiinia ja keratiinijohdannaisia aineita jotka rakennepaikkaavat käsiteltyä hiusta todella tehokkaasti.

Hiustuotteissa B5 provitamiini penetroituu hiuksen rakenteeseen ja tarjoaa pitkäkestoista kosteutusta. Se myös antaa hiukselle rakennetta, joustavuutta ja kiiltoa sekä korjaa jo vaurioitunutta hiusta. Jossain tapauksissa D-pantenoli myös tekee hiuksista helpommin kammattavat niiden ollessa vielä kosteat, tosin en suosittele kauheasti käsittelemään hiusta kun se on märkä.

(Lähde)

Keratiini on proteiini ja se on hiusten päärakennusaine. Hiuksen pintakerroksen vaurio saattaa johtaa keratiinin vähenemiseen ja tämä saa lopulta hiukset katkeilemaan. Keratiinia sisältävät hiustenhoitotuotteet voivat täyttää rakoja hiusten pintakerroksessa.

(Lähde)

Colormask, kuten monet muutkin värihoitoaineet sisältävät suoravärejä jotka eivät tarvitse hapetetta ja kiinnittyvät hiukseen pintakerrokseen sähkövarauksen avulla, ja näinollen haalistuvat usein muutaman pesun jälkeen, suoraväri ei siis läpäise hiusta joten se on hellävaraisempi hiukselle, joskin kestävyydeltään huonompi.  Yllättäen suoraväri kiinnittyy paremmin huonokuntoiseen, kuin hyväkuntoiseen hiukseen koska käsitellyn hiuksen hiussuomut ovat auki, näin ollen ei suoraväri tartu "neitseelliseen" hiukseen kovinkaan helposti. On tosin suoravärejä, jotka eivät lähde itkemälläkään - kuten Elumen.

Colormaskin käyttö


Colormask palauttaa väriin sen vastavärjäyksen tuoman kiillon, elvyttää väriä, mutta toimii myös esipigmentointina, minulla ainakin auttanut väriä pysymään parempana pidempään, colormaskilla esipigmentoitu hius ei mentä väriään yhtä tehokkaasti, kuin esipigmentoimaton.

Kuluttajatuotteena Colormask on erinoimainen hiusvärin elvyttäjänä, sitä voi myös käyttää luonnonhiuksen sävyttämiseen, mutta Colormask ei ole hiusväri, joten se ei välttämättä tartu käsittelemättömään hiukseen ihan oikean värin lailla, se voi kyllä sävyttää hiuksen omaa sävyä asteen jos toisen.

Putilossa vaikutusaika on 10 - 15 minuuttia, mutta koska olen tuotteen vanha käyttäjä annoin oman maskini olla päässä 30 - 40 minuuttia. Uutta maskia kokeillessa kannattaa testata kuinka pigmenttistä tuote on joten oman sävyn intensiivisyydelle parhaan vaikutusajan saa kokeilemalla eri vaikutusaikoja, levittäessä kannattaa käyttää hanskoja ja naamalle / korviin räiskynyt tuote pyyhkiä pois hetimiten.

Hiukset kannattaa pestä ennen käyttöä, käytin itse syväputsaria ennen levitystä, kuivasin hiukset pyyhekuiviksi, harjasin ne tangle teezerillä auki ja käytin kyseistä harjaa myös levitykseen, jotta väri levittyisi kaikkialle. Sitten vaan odottelemaan.

Colormask kerrostuu hiukseen, joten pidemmän päälle säännöllisellä käytöllä hiusväri pysyy intensiivisempänä, kuin vain "äärirajoilla" eli siinä vaiheessa tehty colormaskaus kun hiusväri on täysin kulahtaneena.

Sävyvalikoima

Color Mask -sävyjä on kolmetoista, joita kaikkia voi sekoittaa keskenään.

Kävin viime viikolla ostamassa colormaskin värissä Pepper. Colormaskilla on tarjolla suhteellisen laaja skaala eri sävyjä: Vanilla, Latte, Toffee, Cacao, Coffee, Plum, Pepper, Caramel, Silver, Honey, Mandarin, Curry ja Black. Jos omaa sävyä ei valikoimasta löydy voi väreistä helposti sekoittaa keskenään omansävyisen maskin, kunhan sekoittamisen tekee huolella.

KC Professional itsessään on Suomalaisen Miraculos yritksen valmistama kampaamo merkki, jonka tuotesarjoja ovat myös Four Reasons ja Let me be.

yttäjän mielipide

Eli! Lähtötilanne, hiukseni on jossain bsl ja vyötärimitan välissä, ne ovat nähneet viisi vaalennusta, yhden vaalennnuspesun ja lukuisia sävytteitä sitten Elokuun, kunnes värjäsin ne kaksi viikkoa sitten punaiseksi. Hius on siis todellä käsiteltyä. Hiuslaatuni on hyvin sileä ja liukas, hius hyvin ohut ja hento, mutta hiukset taipuvat helposti. Hiukset kaipaavat sekä kosteutusta, rakennepaikkaa että väri *köh* hieman elvytystä.

Purkista pruutatessa Colormask on raikulipunaista. Se tuoksuu miedolle ja levittyy helposti, se on hyvin voidemainen joten se ei roisku pitkin vessan seiniä ensimmäisestä terävästä liikkeestä. En käyttänyt hanskoja, mutta väri peseytyi suht hyvin hoitoaineella pois parissa käsipesussa. Harjasin maskin hiukseen tangle teezerillä jota käytän vain maskeihin ja annoin maskauksen olla.

Annoin omani vaikuttaa n. 35 minuuttia. Hiukseni olivat todella kulahtaneet väristä ja tämä ensimmäinen maski-kerta oli pitkälti sävyn palautusta. Nyt alan kerrostamaan väriä kerran viikossa. 

Lopputuloksena helposti käsiteltävät, pehmetä ja hyvän tuntuiset hiukset, valitettavasti kamerani värintoisto on mitä on, mutta tässä kuvat joita jouduin hieman käyttämään photoshopissa jotta sain luonnontilaa vastaavan kuvan. Kuvassa ei näy se upea intensiivinen väriloisto, minkä Colormask sai aikaan hiukselle. En tiedä kumpaan olen tyytyväisempi, maskin hoitaviin ominaisuuksiin vai väriä elvyttäviin ominaisuuksiin, olen molempiin todella tyytyväinen. Yritän narrata serkkutyttöni ottamaan vielä paremman kuvan paremmalla värintoistolla.

KC Colormask tekee siis sen mitä lupaakin. Hiukset on vielä neljän päivän jälkeen pehmeät ja helposti käsiteltävät joka on todella paljon meikäläisen hattaraksi vaalennetulle pehkolle.

Hintaa purkilla on noin 15€ ja tavara on suhteellisen riittoisaa. Hoitavuudeltaan ja pigmenteiltään kyllä hintansa väärti meikäläisen hiukseen. Voin suositella tätä kaikille punapäille, sekä vaaleamman linjan tuotteita vaaleaveriköille keltaisuuksien yms. taittoon hopeashamppoiden rinnalle sekä korjaamaan käsittelyvaurioita.


Tässä vielä Color Maskin INCI

aqua, cetaryl alcohol, behentrimonium methosulfate, panthenol, hydrolyzed vegetable protein, PEG-12 dimethicone, cetyl alcohol, wheat amino acids, hydrolyzed keratin, guar hydroxypropylrimonium chloride, quaternium- 70, amodimethicone, C11-15 pareth- 7, laureth-9, glycerin, tricedeth- 12, propylene glycol, imidazolidinyl, urea, cetrimonium chloride, methylchloroisothiazolinone, methylsothiazolinone, parfum

Puran INCIn teille myöhemmin.



2 kommenttia:

  1. Itse ainakin raaaakastan Colormaskeja! Punapään pelastus, ehdottomasti:))
    Ihana kun tiiät niin paljon kaikista aineista yms, pitäis kai itsekkin vähän katsella mitä niissä tukkamömmöissä oikeasti on. Tähän asti on menty periaatteella "tuntuu hyvältä, eli kelpaa":D

    VastaaPoista
  2. Nojoo, mäkin meen aika pitkälti sillä periaatteella. Karsin tuotteet sitä mukaan kun ne aiheuttaa katastrofeja. Pyrin kuitenkin purkamaan incejä näissä postauksissa ihan mielenkiinnosta ja niille joita kiinnostaa, tosin siihen hommaan menee aina tunti jos toinenkin :D.

    Oma motto on, että kohtuus kaikessa ja sillä on pärjännyt, ilman että tarvitsee vältellä mitään tiettyä mömmöä.

    VastaaPoista