12/25/2012

Operaatio: Pysy p*rkele!

Punainen hiusväri, tuo perfektionistin painajainen.

Palasin punaiseen saatuani hetkellisen mielenhäiriön ja vaalennettuani kutrini hetkeksi vaaleaksi. Paluu takaisin punaiseen oli helpotus sinäänsä, ei enää taistelua oranssien vivahteiden kanssa.

Nyt värjäyksestä on kulunut kaksi viikkoa. Värinä on Cutrin Reflection Demi-Permanent Hair Color, johon olen todella tyytyväinen. Itse väristä lisää joskus toisten.

Päästään kuitenkin ongelmasta toiseen. Punainen väri on tunnetusti yhtä temperamenttinen, kuin kantajansa. Se tarttuu hiukseen kuin tauti, mutta on näin rääkättyyn suomuiseen hiukseen se ei millään haluaisi jäädä pysyvästi ja värin kovin terä on parhaimmillaan kadonnut jo ensimmäisessä pesussa.

KC colormaskilla esipigmentoitu päälihius on pitänyt värin hyvin, yllättävän hyvin. Se on edelleen tumman punainen. Latvoista ei voi sanoa samaa. On se punainen pirullinen väri!

Source: senju-hime.deviantart.com via Lori on Pinterest

Haluan oman punaiseni olevan todellakin punainen ja värin hyvin intensiivinen. Eli siis lyhyellä matikalla olisin siis aika lirissä, mutta koska markkinoille on viime vuosina pukannut jos jonkinlaista värimaskia ja intensiivisävytettä on meillä hiuksensa joskus läpimädäksi vaalentaneilla punaisillakin toivoa.





Olen todennut KC professionalin Color Maskin ansaitsevan paikkansa luottotuoteena jo kauan aikaa sitten. Saunaan livahtaessa jätän sen suihkumyssyn alle muhimaan vähintään 20-30 minuutiksi ja sävy on taas saanut parhaimman teränsä takaisin. Color Maskin kaltaisissa soraväri-sörsseleissä kun on se hyvä puoli, että niitä voi muhitella pidemäänkin.. Maski on myös hyvin hoitava, joten se on samalla nannaa rääkätylle hiukselleni.

Koska olen kokeilunhaluinen jukuripää aion kuitenkin laajentaa repertuaariani ja kokeilla kaikki mahdolliset sävytteet, jotka vain saan ilman silmitöntä vaivannäköä käsiini. Kuitenkin, koska tuotteet ovat suhteellisen hintavia ( n. 15 - 20 € / purkki ) en aio rynnätä kauppaan pää kolmantena jalkana ja ostaa kaikkia kerralla. Tämä on koko kevään mittainen projekti.

Toisekseen haluan myös jotain tuntumaa tuotteisiin ja pyrin käyttämään yhtä tuotetta jonkin aikaa, ellei kyseessä ole täysi katastrofi, näin saan hieman eroja sen suhteen kuinka hyvin tuote sävyttää, pysyy hiuksessa ja millainen se on käyttää noin muuten, esimerkiksi purnukaltaan. Voi niitä tuskan hetkiä rasittavien pullojen ja purnukoiden kanssa, kun liukkailla käsilläsi koitat niistä möyhentää viimeiset tipat ja yhtäkkiä pullo sanoo pruit - ja lasti värihoitoainetta on juuri värjännyt silmäsi punaiseksi.

Raportit kuvineen ilmestyvät blogiin kunkin tuotteen testin jälkeen. 

Missioni on ylläpitää pituuksien punainen väri täysin värihoitoaineilla. Juurikasvun toki värjään piiloon, mutta pituuksieni ei ole tarkoitus nähdä väripurkkia hetkeen, jos kohdalleni osuu sellainen tuote, jolla saan värini pysymään loistossaan. Usein punainen vaatii myös pituuksien uudelleensävyttämistä samalla, kun juurikasvu suditaan piilon.


Ensimmäisinä otan todennäköisesti testiin KC colormaskin, Crestolin sekä Cutrinin värihoitsikan. Ne ovat helpoimmin saatavilla.

Pienen sherlockkeilun tuloksena löysin seuraavat tuotteet joita lähden kokeilemaan:

  • KC professional Color Mask
  • Crestol värihoitoaine
  • Loreal Chroma Care-sävyttävä hoitoaine
  • Vitality's Espresso-värihoitoaine 
  • Biozeel intensiivisävyte
  • Revlon Professional Nutri Colour Creme 
  • Fudge color conditioning treatment
  • Cutrin Reflection Color Care Conditioner
  • Color Kult värihoitoaine 
  • Davinesin Alchemic Conditioner

Lisää kokeilemisen arvoisia tuotteita ja omia kokemuksia saa vinkata kommenttiboxiin!

Muutan tuotteiden nimet linkeiksi sitä mukaan, kun saan niitä testattua.

Operaatio pysy punainen, pysy! on julistettu alkaneeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti