1/09/2013

Rockaholic Rock My World Stellar Smoothing Cream

Sain Rockaholic Rock My World Stellar Smoothing Cream putilon töistä, kun kitisin tarvitsevani kesyttäjää vaalennetulle pörröpäälleni. En yleensä käytä Tigin muotoilutuotteita, koska on suurempi todennäköisyys meikäläisen hiuslaadulla, että tuote lähmää hiukset, kuin että se toimii loistavasti.

Mitä tuote lupaa? 
Levitä tämä silottava huippuvoide kuiviin tai kosteisiin hiuksiin. Suojaavat ainesosat antavat lämpösuojan kuumimpaankin käyttöön. Kevyt tuki pitää hiukset sileinä ja antaa niihin hallittavuutta. Pantenoli hoitaa hiuksia lisäten samalla niihin rakennetta ja kiiltoa. Suloinen karhunvatukan tuoksu antaa raikkaan fiiliksen.

Muotoiluvoide silottaa hiuksia ja antaa niille uutta elinvoimaa. Sisältää kevyen pidon ja suojaa hiuksia lämmöltä. Levitä kosteisiin hiuksiin muotoilun alle tai kuiviin hiuksiin.
Hajuhaittoja

Tigin tuotteissa on yleensä yksi suuri mielenpiteen jakaja: Tuoksu slash haju. Kummaksi sitä nyt haluaa sitten nimittää, sillä erilaisista tuoksuista diggaaminen on aika maku-asia, josta ei voi oikein yksipiippuista tuomiota antaa. 

Tässä tapauksessa käyttäisin oman nenäni säädöillä sanaa katku, rakastan karhunvatukoita, mutten ikimaailmassa olisi osannut yhdistää tätä katkua karhunvatukoihin, ennemmin siihen överimummoon kaupassa, joka laittaa liikaa chanelin numero vitosta.

Tosin tuotteen hyväksi on sanottava, että se haihtuu onneksi nopeasti (tai nenäni vain tottuu siihen), muttei se mikään järin miellyttävä tuoksu omaan nenään ole; paksu ja tunkkainen, kuin liikakäytetty tai ummehtunut hajuvesi. Unohdin pestä kädet huolella, ennen kuin levitin omaa hajuvettäni muotoilun päätteeksi. Jeskamandeer sitä löyhkää, kun hajuveteni sekoittui tähän...

Raikas fiilis my ass.

Toisaalta, ei pahimpia Tigin lemupommeja, joita heittelemällä eduskuntaan saisi kaikki tyrmättyä alta aikayksikön...Suoraan sanottuna joskus koiran p*skakin haisee paremmalle. Toisaalta on myös sellaisia Tigin tuotteita, joita sniffaa mielellään...siis haistelee, joten en tyrmää Tigin tuoksuja täysin, mutta kyllä tunnistan aina kun sisareni pesee hiukseni värjäyksen yhteydessä tigillä. Sen kyllä haistaa. Niin hyvässä, kuin pahassa.

Tuote käytössä

Ensimmäinen asia minkä huomasin, kun sain putilon käteeni (viehättävän pinkki-musta värityksen lisäksi) oli se, että tämä mömmö jonka nimi on ihan liian pitkä on kätevässä pumppupullossa ja annostelu on hyvä, tosin lasimaisen ja muutenkin ohuen hiuksen kanssa tämän annostelun kanssa saa olla oikeasti varovainen. On nimittäin tujua tavaraa. Olen käyttänyt tätä sekä kuivaan hiukseen, että kosteisiin muotoilun alle.

Täytyy mainita, jostain syystä tää tuote kutittaa, etenkin ensimmäisellä kerralla mun käsiä, joten olen käyttänyt tätä vain pituuksiin ja pesen sen käsistä överinopeasti. Syy saattoikin selvitä INC listasta, siitä alempana lisää. 

Sitten tähän Stellar Smoothing Creamiin käytössä;

Kosteisiin hiuksiin tämä ei mulla toiminut. Hiukset ei meinanneet kuivua vaikka kuinka föönasin ja ne tuntuivat oikeen imevän kaiken kosteuden Hollantilaisesta tihkusäästä kun pääsin ulos. Kun pääsin kaupunkiin hiukset oli jo siinä kunnossa, että laitoin ne suosiolla kiinni, en halunnut näyttää siltä, että olen pessyt hiukseni viimeeksi vuonna 2012. Annan tälle vielä toisen mahdollisuuden pienemmällä annostelulla, joskus. Mutta annostelussa saan olla todella, todella kitkas.

Tuote antoi kuitenkin kivasti rakennetta ja tukea, siitä plussaa. Vielä kun hiukset ei olisi olleet borderline rasvaisen näköiset. Siksi haluan koittaa uudelleen pienemmällä annostelulla. Allerginen oireilu kuitenkin vähän jarruttaa, en tiedä kuinka paljon uskallan tätä töhnää käsitellä. En päivittäin.

Kuivana käytettynä, hillitysti, tämä kuitenkin kesyttää aamuisen pörröpehkon jos en ehdi suihkuun ja föönaamaan suoraksi. Näitä aamuja on tosin harvoin, joten en ostaisi tuotetta pelkästään tähä käyttöön. Siinä se kuitenkin toimii ilman rasvaletti-katastrofeja. Johtuen siitä, että hiukseni on paljon karkeampi ja pörröisempi niissä tilanteissa kun laitan tätä kuivana, kaukana vastapestyn pehmeydestä.

Syy siihen, miksi tämä tuote lähmää hiukseni on aika selvä. En välttele silikooneja tietoisesti etenkään pelkästään pituuksiin jätettävissä tuotteissa, mutta INCIssä löytyy; Dimethicone, Cyclopentasiloxane, Dimethiconol, Phenyl Trimethicone, PEG-8 Methicone, Dimethicone PEG-8 Meadowfoamate ovat kaikki eri vahvuisia hoitavia silikoneja. Ehkä siinä osasyy miksi hento hiukseni ei kestä tätä tuotetta lähmäämättä, silareita kuitenkin löytyy enemmän, kuin playboyn sivuilta keskimäärin.

Kiinnostaisi tietää tämän toimivuudesta paksumpihiuksisilla, täytynee etsiä tuuheakuontaloinen uhri jolle lahjoitan tämä aineen.

Mitä sisältää?
Water, Dimethicone, Cyclopentasiloxane, Dimethiconol, PVP, Polyacrylamide, Propylene Glycol, VP/VA Copolymer, Phenyl Trimethicone, Bismuth Oxychloride, C13-14 Isoparaffin, PEG-8 Methicone, Phenoxyethanol, Castor Seed Oil, Mica, Fragrance, Sodium PCA, Laureth-7, Dimethicone PEG-8 Meadowfoamate, Panthenol, Methylisothiazolinone, Alpha Isomethyl Ionone, Butylphenyl Methylpropional, Citronellol, Hexyl Cinnamal, Limonene, Linalool, CI 17789 (Titanium Dioxide).
Dimethicone, Cyclopentasiloxane, Dimethiconol, Phenyl Trimethicone, PEG-8 Methicone, Dimethicone PEG-8 Meadowfoamate, ovat siis hoitavia silikoneja. Toiset vahvempia, kuin toiset. The ART and SCIENCE of [beauty] blogin mukaan cyclopentasiloxane tasoittaa niiden ominaisuuksia ja toimii eräänlaisena liuottimena, tell me if I'm wrong.

 C13-14 Isoparaffin, and Polyacrylamide ovat hiusta paksuntavia aineita. Castor Seed Oil on hoitava ainesosa jota yleensä käytetään ihonhoito tuotteissa, muttei ole ennen kuulumatonta löytää kyseinen tuote hiustuotteiden INC listasta, se muodostaa kerroksen hiuksen/ihon pintaan joka estää kosteutta haihtumasta.

Sodium PCA on anti-staattinen ainesosa, sekä humektaani. Laureth-7 on emulgoiva ainesosa, eli sitä käytetään ainesosien sekoittamiseen. PVP and VP/VA Copolymer antavat pientä tukea ja pitoa hiuksille, mutta todella hillitysti.

Bismuth Oxychloride on ainesosa joka . The ART and SCIENCE of [beauty] bloggaajan mukaan on ainesosa jolla saadaan tuotteeseen kaunis helmiäismäinen efekti. Sitä käytetään ilmeisesti myös monissa mineraalimeikeissä ja monet ihmiset ovat herkistyneitä / allergisia kyseiselle tuotteelle.

Tuomio

Niin.

Lasimaiseen ja hentoon hiukseeni tämä tuote ei pelitä, ainakaan kuin junan vessa. Ainoa yhteinen asia junan vessan ja tämän tuotteen välillä on iljettävä aromi. Myös allergisoiva koostumus vähän viilensi tunteita tuotetta kohtaan, mutta toki on maailmassa ihmisiä, joita se ei allergisoi ja jonka hiukset kestävät tällaista muotoilutuotteiden Lolo Ferraria.

Kenelle siis suosittelisin tuotetta? Niille, joilla joiden hiukset sietävät paremmin silikoneja ja tujuja tököttejä, ihmisille joilla on hieman luonnostaan karheampi hiuslaatu sekä niillä joilla ei ole paljoakaan allergioita. Kannattaa käyttää syväpuhdistavia shamppoita aina tuon tuosta tällaisia tuotteita käyttäessä. Tuote kyllä toimii ihan jees, mutta se vaatii juuri oikeat olosuhteet.

Mulle jäi tästä mömmöstä sellainen kuva, että tämä on vähän kuin fiat joka yrittää olla ferrari. Se on koottu vähän mistä sattuu ainesosasta, pääasia, että se on päältä kaunis; hajoaa käytössä eikä kestä lähempää tarkastelua.

Hintaa tällä tuotteella on 12€, verrattaen esimerkiksi toiseen nimihirviöön TIGI Bed Head Candy Fixations Glaze Haze Smoothing Serumiin 20,50 €, joka ajaa osapuilleen samaa asiaa, tämä on halpa. Ehkä olen tässä sitten oikeassa siinä, kun vertaan Ferraria ja Fiattia. Se selviää, kun saan viimeeksi mainitun tuotteen kätösiini, joskus hamassa tulevaisuudessa.

Edellä mainittu ja Totally Baked on kaksi tuotetta, joita kuitenkin haluan kokeilla.

Mutta ostaisinko tätä tuotetta? Rehellisesti? En. 
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti