2/01/2013

L'Oreal Studio Matt and Messy Shine-Free Salt Spray

Palataan taas hiusjuttujen ääreen tuotekokeilujen merkeissä!

Mitä haussa? 

Mulla on hiusteni kanssa tietynlainen dilemma. Mun hiukset on todella lasimaiset, ohuet ja silkkiset. Todella kauniit suoraksi föönattuna, oikeen sellainen kiiltävä silkkitukka. Ongelmana vaan on, että tämän lookin saavuttaminen vaatii lähes poikkeuksetta hiusten pesun ja föönauksen. Inhoan suoristusraudan käyttöä. Se on laite, joka ei koskaan ole istunut käteeni.

Olen haaveillut päivistä, jolloin voisin vain hiihtää menemään enemmän tai vähemmän rennolla pörrösurffitukalla. Mut minkäs teet, hiukset on aika pitkälti lättänät, luonnostaan epämääräiselle ei kiharalle-mutta-jotain-kuitenkin mutkalle taipuvat ja pidän niitä öisin letillä ja töissä nutturalla, joten suoraan töistä tai sängystä pompatessa jää vaihtoehdoksi allekirjoittaneen väkertelytaidoilla aika tasan suihkun kautta föönaus tai ponnari/nuttura.

Ei oikeen mitään siltä väliltä. Tarvitsisin oikeastaan kaapinperälle vielä pari luottotuotetta, kuivaan hiukseen suihkutettavan silottajan joka ei lähmäisi hiuksiani, jotain mistä taikoa jotain kun hiukset on jo beyond silottajien kiharalla sekä luottolakka.

Tiistaina olin matkalla kampaajalle, eilinen laineväkerrys jolla yritin pitää yllä mahdollisuutta pitää hiuksia auki ja näyttää hyvältä ilman sitä suihkua ja tunnin väkertämistä föönaamisen kuivauksen kanssa oli vedetty nutturalle ja otsahiukset olin rykäissyt ylös pannalla.

Muutama suomalainen kirosana halkoi ilmaa, kun tajusin että kampaamo on kiinni maanantaisin. Bad hair day sai jatkua.

Laahustin siis Kruidvattiin katselemaan tarjontaa. Millä voisin saada aikaiseksi jotain järkevää. Teeveessä pyörii John Friedan anti frizz tuotesarjan mainos ja suuntasin kurkkimaan kyseisen sarjan tuotteita, jotka vaikuttavat ihan mielenkiintoisilta vaikkakin kalliilta markettituotteiksi 9€ alkaen hinnalla, anti-frizz sarja sinäällään ei kiinnosta koska en halua käsitellä hiuksiani suoristusraudalla ja totta puhuen alan olla aika fed up suoraan silkkitukkaani. En löytänyt Friedan tuotteista INCejä, joten uber moisture tuotteetkin jäi hyllyyn - for now. 

Koska olen mainosten uhri, toinen täällä paljon töllössä mainostettu tuote on L'Oreal Studio Matt and Messy Shine-Free Salt Spray ja olen halunnut testata tätä jo pitkään. Matta surffitukka tuntuu hyvältä vaihtelulta suoralle silkille ja tämän öinen kokeiluni todistaa myös, että sillä saa asennetta myös työpäivän jälkeiseen bad hair day situationiin.

Mitä tuote sitten lupaa?

"Get tousled, texturised hair for a sexy beach look. Use L'Oreal Studio Matt & Messy: Salt Spray for a mattified and defined finish. The Matt & Messy range helps to achieve a very on-trend look for 2012 - we see the matt hair and messed-up hair on the catwalks, in magazines and worn by celebrities. L'Oreal Studio Matt & Messy: Salt Spray is a great way to achieve that super sexy, texturised waves. It adds extra lift and definition, with no greasiness and no weighing down. Spray on dry or damp hair and ruffle for an instant texturising effect. For tousled waves, define sections and twist with your fingers."

Eli seksikästä bedroom hair surffitukkaa pitäisi kyseisellä tuotteella saada sekä rakennetta tottakai.

Suolaspray käytössä

Hiivin muun väen nukkuessa kylpyhuoneeseen ja suihkin muutaman suihkauksen sprayta ja tässä tulos. Toisella puolella on sunnuntaiset kiharat - mitä niistä on nyt jäljellä. Tuotetta on helppo suihkuttaa hiukseen kätevästä spraypullosta ja levitys käy helposti. Harjasin hiukset suoraksi ennen levitystä.

En voi sanoa, etten ole tyytyväinen näin valmiiksi vähän karheaan hiukseen testattuna. Jos saan yöllä pikasuihkimisella aikaiseksi ihan kivan pörröpään, ajan ja aivotoiminnan kanssa lopputulos varmasti vielä miellyttävämpi. Lättälettini sai kerrankin itseensä vähän ryhtiä. Suihkutin aika reilusti sprayta ja pörrötin hiukset käsin pää alaspäin ja mutkittelin niitä sormilla.

Huolittelematon surffitukka on siis saavutettavissa tässäkin pitäjässä. Harjailin käkkyröitä hieman suoraksi ja silti hius säilytti vielä nätin laineuden sekä tekstuurin. Yöksi kääräisin paketin nutturalle ja aamulla oli vielä jäljellä ihan mukavasti volymia ja laineita.

Viikolla testailujen jatkuessa totesin, että kuitenkaan pestyyn ja suoraksi föönattuun hiukseen tämä ei oikeen pure. Se antaa rakennetta ja saa hiukset näyttämään paljon rakenteikkaammilta ja ryhdikkäämmiltä, mutta hius ei pysy laineella kovinkaan montaa minuuttia. Mulla on tää sama ongelma kiharoiden kanssa, jos en lataa perään pullollista lakkaa heti miten.

Voimakkaan hajun vuoksi en kuitenkaan käyttäisi tätä ihan tähän tarkoitukseen eli tuomaan pelkkää rakennetta, vaan hankin kyllä tähän toisen tuotteen. Tilasin itse-asiassa edellisestä katastrofista huolimatta tigin gift setin tähän tarkoitukseen.

Takaisin asiaan,

Suolasprayn käyttöä pesun jälkeen kosteisiin hiuksiin en ole vielä koittanut, mutta ajattelin huomenna ennen ulos lähtöä sitä kokeilla. Raporttia myöhemmin, olen Tigi suoristusmömmö katastrofin jälkeen vähän arka kaiken uuden kanssa. Vaati syväpuhdistuspesun, ennen kuin sain sen tökötin pois lähmäämästä hiuksiani koska kaksi tavallista pesua ei saanut tuotetta häipymään hiuksiani raskauttamasta.



Miinuksena voisin sitten nimetä hajun. Se on todella voimakas, tosin luulen, että ulkona hetken liihottaessa se haihtuu nopeasti, mutta tässä pienessä huoneessani hiukset naamalla istuessani saan todella tutaa sen ja hiusten lentäessä ulkona tuulen voimasta kasvoille, myös maistaa.

Monelle hajuherkälle tämä voi olla syy jättää tuote hyllyyn, olen itse aika herkkä hajuille, mutta olen sen verran tyytyväinen tuotteeseen, ettei haju ole totaalinen buzzkill.

Millon, miten, missä käyttää?

Tulen varmaankin käyttämään tätä tuotetta pääosin ulos juhlimaan lähtiessä saadakseni vähän seksikkäämpää bedroom hair lookkia silloin, kun en jaksa käydä läpi tunnin kuivaurumbaa ja haluan jotain nopeaa ja kivaa sekä bad hair day päivinä, kun räjähtänyt nuttura pitäisi kesyttää pikaisesti joksikin vähän näyttävämmäksi.

Tämä on siis minulle pakopaikka silkkihiuksista ja se hätävarakortti, "aina voin heittää suolasprayt hiukseen ja pörröpäänä menoksi!". Mulla ei nimittäin ole ollut sellaista tuotetta vielä koskaan, mukava saada lisää vaihtehtoja kun elämä tuntuu tänäpäivänä olevan hieman kiireistä ja ylimääräistä aikaa ei vapaapäiviin aina saa tungettua etenkään viikonloppuna.

Aion myös kokeilla tätä niin, että suihkutan kosteaan tukkaan, muotoilen ja annan kuivua itsekseen, jos tästä saisi tuotteen myös niille päiville, kun ei jaksa-pysty-kykene föönaamaan. Tämä ei ole välttämättä ihan jokapäiväinen hellyttelytuote hiukselle, sen näkee jo INCistä ja haistaa. Olen kuitenkin sitä mieltä, että voin itse käyttää tujumpia tuotteita aina silloin tällöin ja kohtuudella. Ihan ensimmäiseksi en tosin olisi tätä laittanut, kun vaalensin hiukseni sahanpuruksi.

Kuullostaa tosin varmaan siltä, etten koskan käy suihkussa :D. Mulla on pituuksien hiustenpesupäivä lauantaisin ja keskiviikkoisin koska hiukset ei otsahiuksia lukuunottamatta juuri rasvoitu, muuten suihkuttelen grandma tyyliin suihkumyssy päässä.

INC

Sitten INCiin joka saattaa joillekkin olla aikamoinen moodkilleri. Tää on jytyä kamaa. Ja voi perse että on vaikeita sanoja kirjoittaa saatika lukea tällaiselle killisilmälle. Itse en ole kovin säikky INCien suhteen, etenkään tuotteiden kanssa joita käytän silloin tällöin tai aniharvoin, mutta joillekin INCit on todella tärkeä juttu, joten tässä se tulee!

1. Alcohol Denat,  2. Glycerin,  3. VA/Crotonates/Vinyl neodecanote copolymer, 4. Aqua / Water, 5. Propylene glycol,  6. Sodium Chloride, 7. Hydroxyisohexyl 3-cyclohexene carboxaldehyde, 8. Ethylhexyl methoxycinnamate, 9. Aminomethyl Propanol, 10. Limonene, 11. Benzyl Salicylate, 12. Benzyl Alcohol, 13. Linalool, 14. Butylphenyl Methylpropional, 15. Octyldodecanol, 16. Hexyl Cinnamal, 17. Parfum/Fregerence

READ IN ENGLISH tiputusvalikosta löydät tarkemmat tiedot eri ainesosista!

Yhteenveto

Hyvää ja toimivaa tuotteessa:


+ Toimii hyvin jo valmiiksi vähän karheaan hiukseen, jättää lupaamansa surffitukan ja kestää.
+ Antaa kivasti rakennetta, eikä tahmaa hiuksia.
+ Hinta-laatusuhde ihan kohdallaan, maksoin omastani n. 4,90€.
+ Kätevän kokoinen ja helppokäyttöinen suihkupullo.

Miinuksia: 

- Ei toimi kovin kaksisesti sileään ja vastapestyyn hiukseen.
- Haju
- Vahva INC, paljon alkoholeja ja hajusteita, ei herkimmille!

Kenelle suosittelen tuotetta? Silloin tällöin käytettäväksi ei hajusteyliherkille ja niille, joiden hiukset ei ole valmiiksi vaalennettu hattaraksi.


INC purku

Apuna käytetty: http://www.incihaku.fi/

1. (Denaturioitu) Alkoholi, joka voi kuivattaa ja ärsyttää ihoa, sekä aiheuttaa iholle ns. "vapaa radikaali"-vaurioita. Erityisen ongelmallinen ainesosa kaikille ihotyypeille esiintyessään ainesosalistan alkupäässä - mutta jos se esiintyy listan loppupäässä, sitä on todennäköisesti niin vähän ettei siitä ole ongelmaa iholle. -Paula Begoun 2011

Kuivattavia alkoholeja on usein etenkin rasvaiselle tai akneiholle suunnatuissa tuotteissa, mikä on huono asia. Voi kuivattamisen ja ärsyttämisen lisäksi aiheuttaa pientä tulehdusreaktiota ihossa, joka voi lisätä ihohuokosten rasvan tuotantoa. -Paula Begoun 2011

2. Glyserolia on luonnostaan kaikissa lipideissä (rasvoissa), sekä eläin- että kasviperäisissä. Glyseroli saadaan luonnollisista lähteistä rasvojen hydrauksella ja sokerien fermentaatiolla. Sitä voidaan valmistaa myös synteettisesti. Kosmeettisen käytön kannalta ei ole väliä mistä lähteestä glyseroli on peräisin. -Paula Begoun 2009
Glyseroli on humektantti ja erittäin vesihakuinen; se absorboi vettä aktiivisesti muista lähteistä. Iholla glyseroli toimii niin, että se sitoo vettä sekä ympäristöstä (ilmasta, kosmetiikasta) että ihon alemmista kerroksista, lisäten näin ihon pintakerroksien kosteuspitoisuutta. -Paula Begoun 2009

3.  Kalvonmuodostaja, antistaattinen aine, sideaine, hiuksia kiinnittävä aine, 2-buteenihappo, polymeeri etenyyliasetaatin kanssa.

4. Vesi

5.  Propyleeniglykoli on pienimolekyylinen orgaaninen alkoholi, jota käytetään yleisesti ihoa hoitavana aineena. Voi aiheuttaa ihon ärsytystä sekä allergista kosketusihottumaa ja ns. nokkosihottumaa (urtikaria). Ärsytysoireet voivat ilmaantua niinkin pienellä pitoisuudella kuin 2%.  Käyttötarkoitus kosmetiikassa: hajuste, kosteuttava aine, ihoa hoitava aine, liuotin, viskositeetin säätäjä. -EWG's Skin Deep Cosmetic Database, Environmental Working Group 2011 Propyleeniglykoli voi aiheuttaa allergisia reaktioita atooppisesta ihottumasta ja allergioista kärsivillä. -CIR (Cosmetic Ingredient Review) 2006

6.  Natriumkloridi. Ainesosan käyttöön kosmetiikassa ei sisälly rajoituksia.
Käytetään sideaineena ihonhoitotuotteissa ja toisinaan hankaavana aineena kuorintatuotteissa. -Paula Begoun 2009 Nimityksiä:Natriumkloridi, sodiumkloridi, pöytäsuola, keittosuola, ruokasuola, merisuola.

7.  Muita nimityksiä: Lyral Yksi niistä yleisimmin allergisoivasta 26:sta hajustekemikaalista, jotka täytyy kosmetiikkadirektiivin mukaan mainita nimeltä ainesosaluettelossa [1], mikäli pitoisuus ylittää 0,01% pois pestävissä (rinse-off) tuotteissa tai 0,001% iholle jäävissä (leave-on) tuotteissa. [2]
Ei ole yleensä tuotteeseen sellaisenaan lisätty ainesosa, vaan sisältyy tuotteen sisältämään eteeriseen öljyyn tai aromi- tai hajustesekoitukseen (Aroma, Parfum).

8.  Kemiallinen UV-suodatin.

9.  Käytetään kosmetiikassa säätämään tuotteen pH:ta. Pitoisuus tuotteessa yleensä korkeintaan 1%. -Paula Begoun 2009

10.  Limoneenia on luonnostaan monissa tuoksuvissa kasveissa mm. sitruskasveissa, sitruunanruohoöljyssä, mänty- ja minttu-lajeissa. Limoneenia on kahta samankaltaista tyyppiä: d-limonene ja l-limonene. -Paula Begoun 2009

Joissakin varhaisissa tutkimuksissa havaittiin, että limoneeni saattaisi olla syöpää ehkäisevä ja vastustuskykyä parantava aine sisäisesti nautittuna, mutta myöhemmissä tutkimuksissa sen todettiin pikemminkin edistävän kasvainten kasvua. -Paula Begoun 2009
Iholla limoneeni voi aiheuttaa kosketusihottumaa ja ärsyttää ihoa. Sitä on parasta välttää, paitsi jos sitä on tuotteessa hyvin vähäisiä määriä. -Paula Begoun 2009

Yksi niistä yleisimmin allergisoivasta 26:sta hajustekemikaalista, jotka täytyy kosmetiikkadirektiivin mukaan mainita nimeltä ainesosaluettelossa [1], mikäli pitoisuus ylittää 0,01% pois pestävissä (rinse-off) tuotteissa tai 0,001% iholle jäävissä (leave-on) tuotteissa. [2]

Ei ole yleensä tuotteeseen sellaisenaan lisätty ainesosa, vaan sisältyy tuotteen sisältämään eteeriseen öljyyn tai aromi- tai hajustesekoitukseen (Aroma, Parfum).

11.  Hajuste, uv-säteilyä absorboiva aine.

Yksi niistä yleisimmin allergisoivasta 26:sta hajustekemikaalista, jotka täytyy kosmetiikkadirektiivin mukaan mainita nimeltä ainesosaluettelossa [1], mikäli pitoisuus ylittää 0,01% pois pestävissä (rinse-off) tuotteissa tai 0,001% iholle jäävissä (leave-on) tuotteissa. [2]

Ei ole yleensä tuotteeseen sellaisenaan lisätty ainesosa, vaan sisältyy tuotteen sisältämään eteeriseen öljyyn tai aromi- tai hajustesekoitukseen (Aroma, Parfum).

12.  hajuste, säilöntäaine, liuotin, viskositeetinsäätäjä. Elintarvikelisäaine E1519. Bentsyylialkoholi. Kantaja-aine. -Elintarviketurvallisuusvirasto Evira 2007

Alkoholi, joka voi kuivattaa ja ärsyttää ihoa, sekä aiheuttaa iholle ns. "vapaa radikaali"-vaurioita. Erityisen ongelmallinen ainesosa kaikille ihotyypeille esiintyessään ainesosalistan alkupäässä - mutta jos se esiintyy listan loppupäässä, sitä on todennäköisesti niin vähän ettei siitä ole ongelmaa iholle. -Paula Begoun 2011

Bentsyylialkoholi. Hyväksytty luontaisenkaltainen säilöntäaine BDIH-sertifioidussa luonnonkosmetiikassa. Ilmoitettava pakkausselosteessa erikseen merkinnällä "tuote on säilötty ...(aineen nimi)". -BDIH Certified Natural Cosmetics Guidelines, Kontrollierte-naturkosmetik.de 2011

13.  hajuste, deodoroiva aine 

Linaloolia on luonnostaan mm. laventelissa ja korianterissa. -Paula Begoun 2009
Saattaa olla sytotoksinen eli aiheuttaa ihosolujen tuhoutumista. -Paula Begoun 2009
Aiheuttaa usein (ilman kanssa kosketuksiin päästessään eli käytännössä kaikessa kosmeettisessa käytössä) allergiaa, herkistymistä ja ihoärsytystä -Paula Begoun 2009

14. Hajuste.

Yksi niistä yleisimmin allergisoivasta 26:sta hajustekemikaalista, jotka täytyy kosmetiikkadirektiivin mukaan mainita nimeltä ainesosaluettelossa [1], mikäli pitoisuus ylittää 0,01% pois pestävissä (rinse-off) tuotteissa tai 0,001% iholle jäävissä (leave-on) tuotteissa. [2]

Ei ole yleensä tuotteeseen sellaisenaan lisätty ainesosa, vaan sisältyy tuotteen sisältämään eteeriseen öljyyn tai aromi- tai hajustesekoitukseen (Aroma, Parfum).

15. Emulgaattori ja opalisoiva aine. Käytetään kosmetiikassa yleisimmin kosteusvoiteissa koostumusta paksuntavana aineena: pehmentää ihoa ja saa voiteen levittymään paremmin. -Paula Begoun 2009

16. Hajuste.

Yksi niistä yleisimmin allergisoivasta 26:sta hajustekemikaalista, jotka täytyy kosmetiikkadirektiivin mukaan mainita nimeltä ainesosaluettelossa [1], mikäli pitoisuus ylittää 0,01% pois pestävissä (rinse-off) tuotteissa tai 0,001% iholle jäävissä (leave-on) tuotteissa. [2]

Ei ole yleensä tuotteeseen sellaisenaan lisätty ainesosa, vaan sisältyy tuotteen sisältämään eteeriseen öljyyn tai aromi- tai hajustesekoitukseen (Aroma, Parfum).

17. Hajuste, hajusteseos, eng. Parfum, Perfume, Fragrance

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti